onlineafspraak

Ontharingsbehandelingen in ons instituut bestaan uit harsbehandelingen en IPL-behandelingen en geven u langdurig een gladdere huid!

Oplossing voor ingegroeide haren.Oplossing voor ingegroeide (bikini)haren

Vooral mensen met krullend haar (ook baardharen bij mannen!) zijn gevoelig voor ingegroeide haren en dus ook de bikinilijn. Om ingegroeide haren te voorkomen is er nu gelukkig de Solution For Ingrown Hair van het merk Rejuvi. Een crème die gegarandeerd werkt. Een deel van de crème zorgt ervoor dat de opperhuid wat dun blijft: zo kan de haar er makkelijker uitkomen. Een tweede deel bevat antibacteriële werkstoffen: dit vermindert de ontstekingskans en roodheid. Een derde factor is dat het haar wat zachter wordt: zo irriteert het haartje de huid niet bij het groeien. Een super crème dus die op geen wastafel mag missen deze zomer.
Ontharen
Als je je benen of bikinilijn scheert, scheer dan het liefst niet met een scheermes met meer dan 2 bladen. Een mesje met 3 bladen lijkt ideaal, want deze trekt de haar een stuk de huid uit, snijd deze af en de haar trekt dan ver de huid, maar niets is minder waar! Want op deze manier kan de haar bij het groeien makkelijk je huid ingroeien en veroorzaakt zo het verschijnsel ingegroeide haren.

IPL-behandelingen duren niet veel langer dan harsbehandelingen. De huid wordt eerst goed gereinigd en geschoren. Daarna zetten we het handstuk op de huid en geven de flitsen. We behandelen 10 cm2 huid in één flits. Ook na de behandeling met IPL wordt de huid nabehandeld met een kalmerende lotion. Meer weten?

Ontharingsbehandelingen in ons instituut zijn beslist betaalbaar! Meer weten?

Haar heeft een aantal verschillende functies. Het verschaft isolatie tegen koude temperaturen en, bij sommige diersoorten, tegen warmte. Het lichaamshaar van mensen heeft geen duidelijke functie, omdat een mens te weinig haren heeft om zichzelf ermee warm te houden of af te koelen. Kippenvel is een restant van de ooit isolerende werking van lichaamshaar. Het hoofdhaar van mensen heeft voornamelijk een esthetische functie.

Ieder menselijk lichaam is bedekt met vellushaar, een dun, kleurloos en nauwelijks zichtbaar soort haar. Door een stijgende hoeveelheid androgenen die tijdens de puberteit worden aangemaakt, verandert het vellushaar op sommige plekken in terminaal haar. Het volume neemt toe, de haren worden zwaarder en krijgen meer kleur. Wat er verandert en hoe deze veranderingen plaatsvinden, hangt, naast het geslacht, af van de genetische bepaling, de hormonale status en de leeftijd.

Of beharing als (ab)normaal gezien wordt, hangt niet alleen van medische, maar ook van sociale aspecten af. De acceptatie en omgang van lichaamsbeharing verschilt per cultuur. In sommige culturen laat men haar als geslachtskenmerk aan iedereen zien, maar elders wordt een haarloze borst als ideaal beschouwd. Sinds enkele tientallen jaren neemt de lichaamsontharing in westerse culturen toe.