onlineafspraak

Over mijn huid:

Ik heb een droge en trekkerige huid: na het douchen moet ik direkt weer smeren. Wat kan ik hier het beste aan doen?

Meestal is hier sprake van een vochtarme huid. Dit betekent, dat de huid niet in staat is optimaal vocht vast te houden. Het beste is om de huid dagelijks overdag te beschermen tegen uitdroging en ’s-nachts te hydrateren. Eén of twee keer per week een hele zachte peeling, gevolgd door een hydraterende herstellend masker en de huid zal er na een maandje al heel veel beter uitzien. Vergeet niet dagelijks 2 liter water te drinken, fruit te eten en een afspraak te maken voor een vochtherstellende behandeling bij uw schoonheidsspecialiste!’

Wat is nu precies het verschil tussen een sérum en een crème?

Goede vraag. Een sérum is meestal een dunne fluid, met een hoge concentratie aan werkstoffen. Een sérum pakt het specifieke huidprobleem aan. Is intensief werkend. Een crème is meestal wat voller van structuur. Het bevat een lagere concentratie aan werkstoffen en legt een flinterdun laagje op de huid, waardoor het ook beschermend werkt.  Voor een optimale huidverzorging gebruik je tweemaal daags een crème. Wil je wat extra’s voor je huid, breng dan eerst een sérum onder je crème aan.

Over mijn figuur:

Hoe ontstaat cellulite eigenlijk?

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Cellulite ontstaat als het lymfesysteem van het lichaam niet 100% werkt, omdat vetcellen afvalstoffen absorberen. De vetcellen worden groter en er komt een dicht vezelnetwerk omheen te zitten. Het microbloedcirculatie-systeem wordt hierdoor belemmerd, waardoor de afvalstoffen zich blijven ophopen in de vetcellen. Cellulite is dan ook het resultaat van opeenhoping van vetafzetting in de onderhuid.

Wat zijn de oorzaken van cellulite?

In eerste instantie hormonen, vrouwelijke. Mannen krijgen bijna geen cellulite. Erfelijke faktoren spelen ook een rol. Echter gekozen leefstijl heeft een grote invloed op de mate van cellulite. Van invloed zijn overdadig eten en alcoholgebruik, stress, gebrek aan beweging, cafeïne en koolzuurhoudende dranken, roken en te weinig water drinken.